Miehen lapsitoive -keskustelupaneeli ja vertaiskeskustelu 6.11. verkossa

Ajan­koh­ta: Kes­ki­viik­ko­na 6.11.2024 kel­lo 18-20
Paik­ka: Ver­kos­sa, Zoom-alustalla

Onko mie­hen lap­si­toi­ve näky­mä­tön yhteis­kun­nas­sa? Onko se tabu? Miten yhteis­kun­ta voi­si tukea sii­nä, että mies­ten lap­si­toi­ve oli­si yhden­ver­tai­nen? Miten tahat­to­mas­ti lap­set­to­mat mie­het toi­vo­vat, että hei­dät koh­da­taan lähi­pii­ris­sä, työ­pai­kal­la tai terveydenhuollossa? 

Lap­set­to­mien yhdis­tys Sim­puk­ka jär­jes­tää Mie­hen lap­si­toi­ve -kes­kus­te­lu­pa­nee­lin ja ver­tais­kes­kus­te­lun Zoo­mis­sa kes­ki­viik­ko­na 6. mar­ras­kuu­ta. Panee­lis­sa kes­kus­tel­laan mies­ten kans­sa hei­dän koke­muk­sis­taan tahat­to­mas­ta lap­set­to­muu­des­ta ja lapsitoiveesta. 

Las­ta toi­vo­vien mies­ten jouk­ko on hyvin moni­muo­toi­nen. Toi­vee­seen saa­da lap­si vai­kut­ta­vat monet teki­jät, kuten bio­lo­gia, sosi­aa­li­set suh­teet, yhteis­kun­ta ja laki. Panee­lis­sa poh­di­taan esi­mer­kik­si sitä, onko mies­ten lap­si­toi­ve huo­mioi­tu yhteiskunnassamme.

Sim­pu­kan kes­kus­te­lu­pa­nee­lis­sa kes­ki­viik­ko­na 6.11.2024 on muka­na nel­jä koke­mus­asian­tun­ti­jaa: Vil­le Nii­nis­tö, Tuo­mas Kes­ki-Kuha, Niko Uusi-Simo­la ja Mio Kive­lä. Panee­lia ohjaa Sim­pu­kan vapaa­eh­toi­nen Tuo­mas Huh­ta­la

Kes­kus­te­lu­pa­nee­lin jäl­keen noin kel­lo 19 on mah­dol­lis­ta jää­dä kes­kus­te­le­maan ver­tais­ten kes­ken. Ver­tais­kes­kus­te­lu on tar­koi­tet­tu vain miehille. 

Panee­li jär­jes­te­tään mies­ten vii­kol­la, jota vie­te­tään 4.-10.11. Vii­kon aika­na tuo­daan esil­le mies­ten lap­si­toi­vet­ta ja sitä, että isyys ja van­hem­muus ei ole itses­tään selvää.

Helminauhan ja Simpukan logot, Miehen lapsitoive -keskustelupaneeli ja vertaiskeskustelu 6.11. verkossa. Neljän miehen kasvokuvat.

Keskustelupaneelin kokemusasiantuntijat

Ville Niinistön kasvokuva

Vil­le Nii­nis­tön ja hänen puo­li­son­sa toi­ve yhtei­ses­tä lap­ses­ta toteu­tui usei­den kes­ken­me­no­jen jälkeen. 

Tuomas Keski-Kuhan kuva

Tuo­mas Kes­ki-Kuhan per­hees­sä on kak­si lah­ja­so­lu­hoi­doil­la alkun­sa saa­nut­ta lasta.

Niko Uusi-Simo­lan pit­kä­ai­kai­nen lap­si­haa­ve toteu­tui, kun hän löy­si puo­li­son­sa kans­sa pit­kän etsin­nän jäl­keen van­hem­muus­kump­pa­nin.
Hei­dän van­hem­muus­mat­kan­sa on kuvat­tu Kaj Kor­kea-ahon teok­seen Äitiä etsi­mäs­sä (Ota­va).

Mio Kive­lä on tahat­to­mas­ti lap­se­ton trans­mies, jon­ka lap­set­to­muu­den taus­tal­la on muun muas­sa edel­li­sen trans­lain vaa­ti­mus lisääntymiskyvyttömyydestä.

Vertaiskeskustelu miesten kesken 

Kes­kus­te­lu­pa­nee­lin pää­tyt­tyä, noin kel­lo 19 alkaen, aihees­ta kiin­nos­tu­neil­la mie­hil­lä on mah­dol­li­suus käy­dä ver­tais­kes­kus­te­lua. Ver­tais­kes­kus­te­lus­sa nou­da­te­taan Sim­pu­kan tur­val­li­sem­man tilan peri­aat­tei­ta. Ohjaa­ja­na toi­mii Sim­pu­kan vapaaehtoinen.

Tule kuuntelemaan paneelia ja osallistu halutessasi vertaiskeskusteluun

Kes­kus­te­lu­pa­nee­li sekä ver­tais­kes­kus­te­lu toteu­te­taan Zoom-alus­tal­la. Osal­lis­tu­mi­nen on mak­su­ton­ta. Panee­lin aika­na osal­lis­tu­jil­la on kame­rat ja mik­ro­fo­nit pois pääl­tä. Sim­puk­ka on laa­ti­nut ohjeet Zoom-alus­tal­la jär­jes­tet­tä­viin tapah­tu­miin: Ohjeet Zoom-verk­koa­lus­tan käyt­töön.

Pää­set lin­joil­le kes­ki­viik­ko­na 6.11. kel­lo 18: Zoom-link­ki.
Tapaa­mis­tun­nus: 865 6639 4539
Sala­sa­na: 971342

Läm­pi­mäs­ti tervetuloa!

Miesten viikko 4.-10.11.2024

Mies­ten vii­kol­la jär­jes­te­tään val­ta­kun­nal­li­ses­ti mies­ten hyvin­voin­tia tuke­vaa toi­min­taa ja tapah­tu­mia sekä nos­te­taan esiin mie­hiä kos­ke­via yhteis­kun­nal­li­sia teemoja.

Sim­puk­ka tuo vii­kon aika­na esil­le mies­ten koke­muk­sia tahat­to­mas­ta lap­set­to­muu­des­ta.

Tee­ma­vii­kon on käyn­nis­tä­nyt vuon­na 2004 Mies­sa­kit ry.

Liity jäseneksi

Ota yhteyttä